Mental Fitness Studio
  home    Wanderlee Magyarország Kft. rólunk aktuális kapcsolat
Banner
gyermekdráma

 

  GYERMEKDRÁMA-FOGLALKOZÁSOK

10 vagy 15 x 1 órás  kurzus alsó tagozatos gyerekek részére

Mi a gyermekdráma?
Egy csoportos módszer, ahol általában 6-8, közel azonos életkorú gyermek játszik együtt két felnőtt vezetővel azért, hogy a gyerekek magatartás- és/vagy viselkedés problémái megoldódjanak, személyiségfejlődése harmonikusabbá váljék, érzéseit, indulatait ki tudja fejezni, s jobban tudjon alkalmazkodni.

Mi történik egy-egy foglalkozáson?

A résztvevők meséket alkotnak, és azokat közösen eljátsszák. A mesék, történetek létrehozásával mindenki egy alkotó folyamat részesévé válik.
A spontán játék felszabadítja a gyermekek kreativitását, katartikus élményeket eredményez, én-erősítő, személyiségfejlesztő hatása van, mert mozgósítja a gyerek önteremtő, öngyógyító képességét.

Kiknek ajánljuk a módszert?
Mindazoknak az alsó tagozatos gyermekeknek, akiknek szükségük van egy olyan térre, ahol átélhetik saját nagyszerűségüket, s eközben meg tanulhatnak jobban alkalmazkodni, együttműködni. A tanfolyam előtt előzetes interjút folytatunk a szülőkkel.   

A foglalkozások kezdete: 2010. szeptember vége.
Időpontok: A foglalkozások heti rendszerességgel zajlanak, megegyezés szerinti időpontban.

Helyszín: Bp. II. ker., Kulpa u.5. A kurzus díja: 2200 Ft/óra A díj tartalmazza a szakemberek díját és alkalmanként egy kis rágcsálnivalót.

A kurzust tartják, 2 fő minden alaklommal:
Bogdán Réka: szociológus, gyermek-pszichodramatista
Maizlné Atzél Réka: gyógypedagógus, gyermek-pszichodramatista