Mental Fitness Studio
  home    Wanderlee Magyarország Kft. rólunk aktuális kapcsolat
Banner

  Mental Fitness Tréning

Első pillanatra az juthat eszünkbe a Mental Fitness meghatározás hallatán, hogy ez egy lelki egészséget fokozó terápiás módszer. Nos, nem így van – a Mental Fitness a mi gyakorlatunkban se nem terápia, se nem kezelés.

A Mental Fitness egyfajta edzés, mellyel felkészülünk a ránk váró kihívásokra. A terápia és a kezelés szavak magukban foglalják a kezelő,- vagy terapeuta felől kiinduló kontrollt.

A Mental Fitness tréning során magunk döntjük el, hova szeretnénk eljutni, milyen változásokat szeretnénk elindítani magunkban. A tréner, vagy coach segít bennünket ebben a folyamatban, végigkísér bennünket az általunk választott úton. Így sokkal gyorsabban elérjük célunkat, mint egyedül.

A Mental Fitness Tréning mentes mindennemű manipulációtól. Saját magunk tréningezzük saját agyunkat és saját magunk szabadítjuk meg lelkünket azoktól az akadályoktól, amelyek eleddig hátráltatták kiteljesedésünket.

Hogyan?

A lelki terápiák arról szólnak, hogy „áss mélyre magadban, egészen gyerekkori állapotodig– és minél hosszabban, minél mélyebbre ásol, annál közelebb jutsz valósi énedhez és így leszel képes megszabadulni mai feszítő problémáidtól. A kérdés az, hogyha folyamatosan a múlttal foglalkozol, gyerekkorod élményeit vizsgálod, mikor tudsz egyáltalán foglalkozni a mával, jelen életeddel?

Az a tény, hogy jelenlegi énünknek kezdete van – nem jelenti azt, hogy jelenlegi problémáink is a gyerekkorban kezdődtek. A gyerekkorban, melynek élményeit folyamatosnak vesszük – egészen mai állapotunkig. Hogyan is lehet az a gyermek, akinek egész léte szüleitől, gondozójától függött - okozója mai szorongásunknak, félelmeinknek? Az eltelt időben nem történt semmi sem velünk? Nem volt olyan személy, aki szüleinken kívül hatást tett volna fejlődésünkre, lelkünkre?

Úgy érzed, hogy a régi fényképen megsárgult gyerekkori képed valahogy rejtve itt bújuk jelenlegi éned mögött, mint ahogy a népszerű pszichológiai könyvek írják? Mindannyiunkban, mint az orosz Matrjoska-babákban ott lapulnak a korábbi éveidhez tartozó egyre kisebb méretű én-alakok? Ha így gondolod, akkor valóban a pszichoterápia a te utad.

Ha másképp, akkor szemléletet kell váltani. Az igazi életfilozófia választás aközött van, hogy magad tartod felelősnek jövődért, vagy a jövő csak a múlt kegyelme által formálódik benned.

Van egy – a pszichológia által rég elfeledett – szó: akarat. Mentális erőfeszítésünk, akaratunk csodákra képes. Ma már kísérleti bizonyítékok állnak amögött, hogy gondolataink minősége hogyan befolyásolja agyunk működését.

Ez a Mental Fitness Tréning alapja. Cél – Akarat – Megoldás. A múlt nem fontos, sőt, a probléma lényege és minősége sem fontos. Csak előrefelé kell dolgozni, edzeni agyunkat, hogy képes legyen „másként” interpretálni a világot, igenlő, pozitív megoldásokat, válaszokat adni a saját magunknak feltett helyes kérdésekre.

Hogy mik a helyes kérdések – ebben segít a tréner, a coach. Plusz ad egy nekünk való vándorbotot – azaz egyszerű, lépéseinket segítő technikát -  amivel a célunk felé vezető úton könnyedén haladhatunk.

Mi segít bennünket a tréningen?

A vándorbot – azaz a segítő technika sokféle formát ölthet.

  • Nyugtató, lazító relaxációs módszerek – amelyek megnyitnak és befogadóvá tesznek bennünket a változásra
  • Éberség-fejlesztő fókuszáló és koncentráló módszerek – amelyek élesítik és erősítik figyelmünket
  • Imaginációs technikák - melyekkel megszabadulhatunk a múlt béklyóitól és tisztán magunk elé vetíthetjük a jövőt
  • Akarat-építés, akaraterőnk fejlesztése, erősítése – mely hajtóanyaga lesz utazásunknak a jövő felé
  • Áthangolás frekvenciákkal és zenével – mely testi-lelki síkon segít a teljessé-válásban
  • A pozitív gondolkodás módszere – mely támogat bennünket, ha elbizonytalanodnánk…

A változás útja egyszerű – és rálépni csak egy pillanat műve. Hogy onnantól milyen gyorsan haladsz, az csak rajtad múlik.